KC MEANDER

Grow with the Flow

Meanderonderwijs

Meander is een Kindcentrum voor kinderen in de leeftijd van 2,5 tot 13 jaar in de wijk Maaspoort-West in ’s-Hertogenbosch. Een meander is een natuurlijke bocht in een rivier, die ontstaat door de stroming van het water. In zo´n bocht ontstaat nieuw leven, maar na jaren verdwijnt de bocht weer en vormt zich een nieuwe meander op een andere plek in de rivier.

Onze school is, evenals een natuurlijke meander, voortdurend in beweging en in ontwikkeling. Zij stimuleert kinderen op een moderne en onderscheidende wijze tot optimale groei en bloei van hun talenten. Hieronder treft u informatie aan op welke wijze wij die verbinding en groei van uw kind realiseren middels onze 5 stromingen:

Betekenisvolle Stroming: op Meander willen we graag dat kinderen onderzoeken, ervaren, leren & spelen in een zo rijk mogelijke omgeving. We  werken en spelen graag thematisch waarbij een educatief uitje, gastspreker of culturele onderwijssprofessional niet kan ontbreken.

Digitale Stroming: KC Meander bereidt kinderen voor op de digitale wereld: kinderen hebben in alle leerjaren de beschikking over een device. Daarnaast maken we gebruik van robots, technisch lego, raspberry-pi's en programmeerapps. 

Pedagogische Stroming: Op KC Meander willen we dat kinderen zich veilig en competent voelen zodat ze vanuit vertrouwen een uitdaging aan kunnen. 

Actieve Stroming: Bewegend leren is een onderdeel van ons leerproces: met actieve spelvormen binnen & buiten krijgt het brein van een kind ook de mentale ruimte tot doorontwikkeling

Passende Stroming: KC Meander biedt onderwijs op maat aan kinderen die extra begeleiding of juist uitdaging nodig hebben.