KC MEANDER

Grow with the Flow

Over Kanteel

Samen met basisschool Meander vormen wij een kindcentrum waarin veel ruimte voor kinderen voorop staat. Wij bieden binnen het kindcentrum buitenschoolse opvang en het peuterarrangement aan.

Kinderen zijn de toekomst!

Daar staan we bij Kanteel voor. In alles wat wij doen zijn wij gericht op een veilige en vertrouwde omgeving voor kinderen van 0 tot 13 jaar. Net zoals thuis maar dan anders, vaak in voorbereiding en aanvulling op het basisonderwijs. Bij Kanteel vind je een fijne uitdagende plek waar spelenderwijs ontwikkelen en leren ónze professionele verantwoordelijkheid is. Welke Kanteel locatie je ook kiest, je treft deskundige medewerkers met het hart op de juiste plaats. Zij zorgen er voor dat iedere dag voor de kinderen een ontdekkingsreis is. Je kind kan zichzelf zijn en eigenheid ontwikkelen. Hoe wij dat doen? Vraag het Kanteel. Kwaliteit nemen wij heel serieus. We kijken kritisch naar onze manier van werken, onze locaties, de inrichting, de speelmaterialen en alle werkprocessen. Het HKZ/ISO keurmerk geeft aan dat wij voldoen aan de strengste kwaliteitseisen die daarvoor gelden.

We doen het samen

Kinderen komen in veel opvoedsituaties. Thuis, bij opa en oma, op school, bij Kanteel en bij een club. Bij Kanteel werken wij nauw samen met ouders en praten dagelijks met hen zodat zij regie houden op wat zij belangrijk vinden. Wij betrekken ook leerkrachten, clubs, consultatiebureaus en andere professionals bij de begeleiding van de kinderen. Wij delen onze kennis en ervaringen met ouders en werken samen met collega’s. Veel Kanteel locaties vind je in zogenaamde Kindcentra 0-13. In deze kindcentra werken we nauw samen met onze onderwijspartners aan de doorgaande ontwikkeling van kinderen. Van onze ouders horen we dat zij het een groot voordeel vinden dan hun kinderen van 0-13 jaar op dezelfde vertrouwde plek kunnen blijven.

Kinderen inspireren ons

Alle baby’s, peuters en schoolkinderen stimuleren ons het beste uit ons zelf te halen. Kinderen maken grote indruk op ons, ze zijn uniek, hebben talent en maken hun eigen toekomst. Ieder kind vraagt andere begeleiding of zorg, en onze pedagogisch medewerkers weten van dat unieke in het kind. Zij volgen intensief de ontwikkeling van ieder kind. Weten wat een kind zou moeten kunnen, en aanvoelen wat een kind kan. Wij maken een leef- en ontwikkelingsomgeving die veilig is, die prikkelt en stimuleert. Heb je vragen over opvoeding of de ontwikkeling van je kind? Vraag het onze pedagogisch medewerkers.

Wij inspireren kinderen

Iedere dag valt er veel te beleven op een Kanteel locatie. Het is een feest om er te zijn. Baby´s leren draaien en zitten, peuters leren spelen met elkaar en bijna pubers leren ´chillen´ naast elkaar. Kinderen knutselen, sporten, spelen toneel, zijn stil, eten en drinken en oefenen met praten en luisteren. Iedere leeftijd kent eigen ontwikkelingstaken, groeien doe je iedere dag. Onze pedagogisch medewerkers werken met hoofd en hart met kinderen. De ontwikkeling van kinderen is een voorbeeld voor ons als organisatie. Wij investeren doorlopend in training en opleiding van onze pedagogisch medewerkers. Wij leren ook iedere dag, want kinderen zijn de toekomst.

 

Lees meer via de volgende link: Meander kinderopvang : Kanteel